Aandelen aanbieden aan investeerders

Je hebt werkkapitaal nodig voor jouw bedrijf. Wat doe je als de bank nee zegt op jouw bedrijfsplan, crowdfunding administratief te omslachtig en prijzig is en je niet wordt uitgenodigd om je plan te pitchen op TV?

Crowdfunding, banklening, converteerbare lening en dan is er ook nog de optie om aandelen uit te geven voor geld? Keuze te over. Aandeelfunding of “aandelen uitgeven voor geld” is misschien heel erg interessant voor jou als je zelf gewoon aan het roer wilt staan, geld nodig hebt om te investeren maar toch de touwtjes in handen wilt houden.

Voordelen van aandelen verkopen aan investeerders

Eigen regie en geen rente en aflossing

Door het verstrekken van eventuele stemrechtloze aandelen behoud je de zeggenschap in jouw eigen onderneming. Er is direct contact met een potentiële investeerder. Het heldere aan deze oplossing is dat er geen aflossing plaatsvindt en rente uitbetaling is over een lening. Er is alleen maar een dividenduitkering per jaar.

Je communiceert direct met jouw investeerders. Hoe transparant kan het zijn. Aandeelfunding werkt ook veel laagdrempeliger als je zou denken. Zie ons als een intermediair of makelaar waarbij we de ondernemer en investeerder samenbrengen, maar dan zonder onnodige kosten. De kosten hebben we heel overzichtelijk gemaakt.

Als aanbieder hoef je ook geen gebruik meer te maken van een derde partij zoals een online bank, online broker of online crowdfunding platform.

Beter alternatief voor crowdfunding

Voor ieder bedrijf is het goed om alle mogelijkheden goed naast elkaar te zetten. stemrechtloze aandelen uitgeven is niet nieuw maar wel veel minder bekend. Het is vooral geschikt voor investeerders die met minder risico in een bedrijf willen investeren en zoals boven al genoemd aanbieders die graag met een paar vaste investeerders willen werken met directer contact zonder dat je jouw stemrecht kwijt raakt. Daarbij zijn de kosten in de meeste gevallen veel lager. 

Aandeelfunding is gestart vanuit een hechte groep van boekhouders, accountants en fiscalisten in Friesland, Groningen en Drenthe. Bij veel van hun klanten hebben ze gemerkt dat er veel vraag is naar alternatieven voor een banklening of bijvoorbeeld crowdfunding. Ook zien we dat er voldoende mensen en bedrijven zijn met geld die ze liever niet op de bank laten staan. 

Wat doet Aandeelfunding?

Wij koppelen jou met potentiële investeerders. De tarieven zijn lager dan bij crowdfunding. Je krijgt werkkapitaal voor aandelen dus je hebt niet te maken met een lening of rente!

Hoe begin je?

Uiteraard is het soms moeilijk om te bepalen waar je moet starten. Maak je wel de juiste beslissing? Hoe zou je alles moeten aanpakken?

  • Het hebben van een BV is wel een eerste vereiste;
  • Daarna plaats je jouw plan;
  • Wij introduceren jou vervolgens bij onze investeerders; 
  • Onderling bespreken jullie de wensen en de voorwaarden. Alles is vrijblijvend.

Het meeste kun je gewoon zelf doen aan de hand van een stappenplan die we je overhandigen na indienen van je plan. Dit scheelt jou veel kosten en zo houden we alles zo transparant mogelijk.

Een aanvraag behandelen we discreet en wordt niet openbaar geplaatst en enkel gedeeld tussen de investeerders in ons netwerk. Twijfel je? E-mail of bel ons gerust.

Voorbeeld case

Ik zoek werkkapitaal voor mijn bedrijf. Voor de doorgroei heb ik een grandioos goed idee waarvoor ik geld nodig ben. Liever maak ik geen gebruik van een openbaar crowdfund platform. Ook wil ik zeker weten dat ik kapitaal kan krijgen zonder dat ik vast zit aan heel veel kosten op basis van rendement.

Lees ook eens hoe Jeroen zijn bedrijf om gaat ombouwen in coronatijd door het uitgeven van aandelen voor geld via AandeelFunding.nl

Hulp nodig in dit traject? Wij helpen je.

Heb je veel meer vragen? Kijk eens in de kennisbank of we jouw vraag kunnen beantwoorden.

Sluit Menu