Start-up in entertainment industrie

Creatief ondernemer Jeroen is sterk in het bedenken en uitwerken van interactieve spellen voor groepen. Hij zag al snel een groeiende gezonde markt waar hij zijn creativiteit en ondernemerschap kon ontplooien. In eerste instantie werden bestaande spellen aangeboden aan locaties die groepen ontvangen. Omdat spellen altijd beter en leuker kunnen is hij zelf spellen gaan bedenken. Zijn eigen spellen kunnen geboekt worden bij het netwerk van locaties waar hij mee samenwerkt. De start in 2019 is voortvarend en de deelnemers en locaties zijn dolenthousiast.

Businessplan ombouwen door Coronavirus

Toen kwam het coronavirus waardoor mensen voor een lange periode niet meer binnen 1,5 meter samen kunnen komen. De markt is op slot en de creatieve ondernemer heeft een aantal nieuwe concepten bedacht waardoor hij tijdens een lock-down en ook daarna een schaalbare variant kan
maken waarbij ieder huishouden spellen kan spelen op de manier zoals dit ook kan in georganiseerd verband.

Werkkapitaal nodig zonder bank of crowdfunding

Het bedrijf van Jeroen heeft nog geen personeel en werkt veel samen. Omdat het bedrijf nog niet lang bestaat heeft hij niet voldoende werkkapitaal opgebouwd om het concept goed en snel uit te bouwen. Omdat het concept internationaal net zo succesvol kan worden zou hij voor het uitwerken, de marketing en doorontwikkeling van de spellen werkkapitaal nodig zijn en hiervoor bij de bank aankloppen. Helaas blijkt dit een lastig verhaal. Deze periode helpt ook niet mee. De bank ziet erg veel risico in het financieren van zijn plan. De rentepercentages zijn ook nog eens erg hoog. Jeroen heeft de mogelijkheden van crowdfunding uitgezocht maar is bang dat zijn idee snel wordt gekopieerd door zijn veel grotere concurrenten en dat het totaalbedrag niet bereikt wordt en daar ook om moet wachten. Hij is bereidt om om zijn concept te presenteren aan investeerders. Mensen met geld die graag in innovatieve projecten investeren. Zo kan hij zijn plan veel sneller uitwerken en uitvoeren.

Via Aandeelfunding.nl heeft hij zijn business concept duidelijk omschreven en ingediend. Hij wil aandelen uitgeven in ruil voor werkkapitaal. Aandeelfunding.nl is de organisatie met een betrouwbaar netwerk van gerenommeerde ondernemers en investeerders die werkkapitaal bieden in ruil voor stemrechtloze aandelen (Aandelen B) en als rendement een aandeel in de winst of een vast percentage. Aandeelfunding.nl zorgt dat het plan op de juiste manier wordt gepresenteerd aan haar netwerk. Jeroen zorgt dat zijn plan helder wordt omschreven en Aandeelfunding toetst de haalbaarheid en of het ook kant en klaar wordt geleverd aan de groep van investeerders.

Stand van zaken

Op dit moment is Jeroen in gesprek met diverse ondernemers om zijn innovatieve businessplan werkelijkheid te laten worden en op korte termijn  werkkapitaal te krijgen. Hij ontmoet ervaren mensen die hem ook bij bepaalde beslissingen kunnen helpen, maar zonder dat ze gelijk ook de overhand en het laatste woord hebben omdat ze kiezen voor stemrechtloze aandelen.

Iets voor jou?

Wil je ook weten wat AandeelFunding en haar netwerk aan potentiële investeerders voor jou kunnen betekenen? Stuur jouw idee door en we laten je zien wat er mogelijk is.

Sluit Menu