Aanbieders van stemrechtloze aandelen

Als aanbieder van stemrechtloze aandelen kun je aandelen over 3 periodes uitgeven: 3, 6 en 12 maanden. Langer is niet toegestaan volgens de regelgeving van de AFM dat toezicht houdt. 

Je betaalt over 3, 6 en 12 maanden respectievelijk € 225,-, € 175,- en € 125,- per maand. Plaats je jouw project een jaar lang voor dan kost het 1500 euro + 250 euro plaatsingskosten en begeleiding bij de toetsing en administratieve hulp bij plaatsing van jouw project.

Dat bepaal je zelf als aanbieder.

Plaats je een project en je vindt een investeerder dan betaal je geen rente en aflossing zoals bij crowdfunding. De investeerder krijgt een dividenduitkering per jaar. Hierdoor kan je als aanbieder veel beter voldoen aan de financiële verplichtingen.

De maximale periode waarin aaneenlopend aandelen wordt aangeboden op ons platform is 12 maanden. Wanneer de 12 maanden is bereikt wordt het project automatisch stopgezet. Een periode korter dan 12 maanden valt niet onder het toezicht van AFM.

Dat hangt in eerste instantie af hoeveel investeerders geïnteresseerd zijn. Er hoeft in tegenstelling tot crowdfunding niet gewacht worden totdat een project succesvol is volgeboekt. U bepaalt zelf hoeveel investeerders u toelaat. 

  1. Jouw businessplan
  2. Kopie van jouw identiteitsbewijs
  3. Kopie van KvK uittreksel van maximaal 3 maanden oud
  4. Ingevuld formulier bevoegdheid aanbieder

Deze gegevens worden gebruikt voor de interne screening door Aandeelfunding om te bepalen of het project op de website kan worden geplaatst.

Je ontvangt een bevestiging wanneer de documenten met succes zijn verstuurd en dat de interne screening is begonnen.

Na bevestiging ontvang je een email waarin de uitslag van de interne screening bekend wordt gemaakt. De mogelijke uitslagen zijn: positief, negatief of aanvullende informatie benodigd.

Er zijn drie mogelijkheden:

Positief resultaat: Je bent succesvol geregistreerd. Je ontvangt een factuur voor je plaatsingsperiode plus 250 euro voor plaatsing. Na het ontvangen van de betaling van deze factuur plaatsen wij vervolgens jouw plan in ons investeerdersbestand en op onze website.

Negatief resultaat: Je plan is afgekeurd en bent niet succesvol geregistreerd. Je kan helaas jouw project niet aanbieden op de website en onze investeerders. De reden word je uiteraard ook uitgelegd. Je ontvangt geen factuur.

Aanvullende informatie benodigd: De door jou verzonden documenten dienen te worden aangevuld met uitgebreide/nieuwe informatie om je uiteindelijk succesvol te registreren en je plan aan te bieden aan onze investeeders.

Voor investeerders

Crowdfunding is de afgelopen jaren een steeds populairder wordend financieringsplatform. Bij dit platform wordt veelal gebruik gemaakt van crowdfunding in de vorm van een lening met rente en aflossing. Dit brengt vele beloftes met zich mee waarbij de financiële verplichtingen richting de investeerder vaak niet worden nagekomen door de onderneming die het crowdfundingproject is gestart. Dit is voornamelijk voor de investeerders een groot risico.

Een tweede vorm die gebruikt wordt bij een crowdfundingproject zijn het direct kopen van aandelen in een onderneming. Hierbij gaat het met name om gewone aandelen waarbij ook het stemrecht wordt verhandeld of om een converteerbare lening die uiteindelijk kan worden omgezet naar een gewoon aandeel met stemrecht. Dit gebeurt vaak via een constructie waarbij een coöperatie de aandelen bezig. Deze uitgebreide constructie brengt veel rompslomp en extra kosten met zich mee.

Investeren is geheel vrijblijvend en investeren kan met elk gewenst bedrag. In overleg met de ondernemer bespreken jullie de details van deze transactie.

Je krijgt als investeerder in stemrechtloze aandelen geen rente. Er wordt ook niet afgelost. Je krijgt elke jaar een dividenduitkering van de aanbieder van de aandelen. Hierdoor kan de aanbieder zich ook veel beter houden aan de financiële verplichtingen. Minder risico dus.

Het dividend wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering van aandeelhouder van de Besloten Vennootschap.

We plaatsen alle lopende projecten op onze website waarop je kan reageren.

Op onze website tonen we alle actuele  projecten waarop je kan reageren.

Sluit Menu