‘Veehouderijbedrijven moeten zelf perspectief afdwingen’

Klimaat en vooral stikstof zullen hoe dan ook leiden tot ingrijpende maatregelen, stelt Marten Visser. Hoe kan een veehouder daar mee omgaan? AandeelFunding oprichter Marten Visser schreef onlangs een opinie artikel in agrarisch vakblad “Boerderij”.

Lees verder op de ‘Boerderij” website.

Nieuw platform laat ondernemers hun bedrijfsplannen pitchen bij potentiële investeerders

Kijk op het Noorden

Marten Visser, oprichter van AandeelFunding.nl licht toe: “AandeelFunding.nl is een platform waarop bedrijven projecten op een discrete wijze aanbieden aan potentiële investeerders.

Aandelen ruil je voor werkkapitaal, ook aandelen zonder stemrecht. Wij fungeren als intermediair tussen ondernemer en investeerder met een divers aandelenpakket, van alleen winstrecht tot stemrecht etcetera”. Hij vervolgt: “Het geld voor de aandelen kun je direct investeren in de onderneming. Het jaarlijkse dividend spreken aanbieder en investeerder samen af. De kosten? Je betaalt alleen voor het aantal maanden dat je businessplan op de site staat”.

Media Kijk op het Noorden

Start-up in entertainment industrie

Ondernemers zien kansen in coronatijd met nieuwe manier van bedrijfsfinanciering Nieuw platform laat ondernemers hun bedrijfsplannen pitchen bij potentiële investeerders

In de huidige tijdsgeest worden ondernemers gedwongen om creatiever te denken. Hieruit ontstaan vaak hele goede bedrijfsplannen. Bij een koerswijziging of een goed idee is vaak een financiële injectie nodig. Het is lastig om in deze tijd via de bekende wegen zoals de bank, crowdfunding of een TV-programma als Dragons’ Den geld in te zamelen. Het nieuwe platform Aandeelfunding biedt een modern alternatief voor de bedrijfsfinanciering van nieuwe ideeën van MKB bedrijven en startups. Via Aandeelfunding kunnen ondernemers heel laagdrempelig bedrijfsplannen pitchen aan serieuze investeerders.

Bij aandeelfunding worden er aandelen aangeboden aan investeerders. Op deze manier hebben ondernemers veel meer de regie en kunnen investeerders laagdrempeliger instappen. Daarnaast hebben ondernemers direct contact met hun investeerder(s). Als de bank vanwege de onzekerheid door corona geen (of te weinig) geld aan ondernemers wil lenen en crowdfundig te duur is, dan biedt aandeelfunding een serieus alternatief. 

Voordelen aandeelfunding

In tegenstelling tot crowdfunding richten ondernemers zich bij aandeelfunding op zakelijke investeerders. Bovendien is er geen sprake van een lening en zijn er geen opstartkosten, geen jaarlijkse rente en geen aflossing nodig bij aandeelfunding. Marten Visser, oprichter van AandeelFunding.nl licht toe: “AandeelFunding.nl is een platform waarop bedrijven projecten op een discrete wijze aanbieden aan potentiële investeerders. Aandelen ruil je voor werkkapitaal, ook aandelen zonder stemrecht. Wij fungeren als intermediair tussen ondernemer en investeerder met een divers aandelenpakket, van alleen winstrecht tot stemrecht etcetera”. Hij vervolgt: “Het geld voor de aandelen kun je direct investeren in de onderneming. Het jaarlijkse dividend spreken aanbieder en investeerder samen af. De kosten? Je betaalt alleen voor het aantal maanden dat je businessplan op de site staat”.

Stemrechtloze aandelen een geschikt alternatief

Ondernemer in de entertainment industrie Jeroen moest zijn hele businessmodel omgooien, omdat corona zijn bedrijf voor langere termijn heeft stilgezet. Hij lanceerde begin dit jaar met veel succes een aantal spannende spellen voor grote groepen en bedrijven. Nu de markt op slot is heeft hij een aantal nieuwe concepten bedacht waardoor hij in een 1,5 meter maatschappij een schaalbare variant kan maken waarbij ieder groep thuis of in kleine groepen zijn spellen kan spelen. Om dit uit te rollen kan hij niet naar de bank, crowdfunding vindt hij niet geschikt en daarom is het uitgeven van (stemrechtloze) aandelen een zeer geschikt alternatief.

Coronacrisis bij uitstek goed moment om bedrijf te financieren

Het nieuwe collectief van ondernemers en investeerders onder leiding van Marten Visser speelt slim in op de huidige tijdsgeest. Het ontbreken van zo’n initiatief verbaasde de oprichter van het nieuwe platform AandeelFunding.nl ook: “De vraag naar werkkapitaal is groot en via de bekende wegen lastig te verkrijgen. Als bedrijfsadviseur en fiscalist ben ik dagelijks betrokken bij ondernemingen die
kansen zien. Als bedrijven met goede plannen nu bij de bank aankloppen dan krijgen ze te vaak nul op het rekest. Crowdfunding vinden ondernemers vaak administratief omslachtig en prijzig. Daarom krijg ik vaak de vraag hoe ze serieuze investeerders kunnen vinden. Het liefst willen ondernemers met het plan niet gelijk vast zitten aan jaarlijkse rentes en aflossing. Dan is aandeelfunding met het uitgeven van (stemrechtloze) aandelen een zeer interessant alternatief. Zo is Aandeelfunding.nl ontstaan en in coronatijd is het bij ons in een stroomversnelling gekomen.”

Iets voor jou?

Wil je ook weten wat AandeelFunding en haar netwerk aan potentiële investeerders voor jou kunnen betekenen? Stuur jouw idee door en we laten je zien wat er mogelijk is.

Sluit Menu